Mari kita berbelog!

(This blog will be written in our national language, Bahasa Malaysia)

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian

Saya ada satu pengumuman penting. Semua rakyat Malaysia, terutamanya kaki belog sekalian harus ambil perhatian. *check dictionary, check spelling, cursing why have to type so many ‘a’*

Sekumpulan kaki belog (ei, is that what you call bloggers in BM?) yang terdiri dari

* centerpide
* dannyFoo
* Kamigoroshi
* lishun
* skthew

telah membina satu laman web/belog yang dipanggil Merdeka Blogger Project.

Tujuan mereka adalah untuk meraikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang keempat puluh lapan. Kita semua boleh mengambil bahagian dengan membelog dalam Bahasa Malaysia pada 31hb Ogos, 2005.

Cepat, pergi ke laman web Merdeka Blogger Project dan daftar. Minta maaf ya, aku kurang paham apa kena buat lepas itu sebab aku malas nak baca. Cuma daftar aje la. Jangan lupa ambil logo dan tampal kat belog hang tu. Masa 31hb Ogos, ingat tau, tulis dalam Bahasa Malaysia.

Lagi ada, jangan malu-malu. Kalau Bahasa engko tu dah berkarat pun tak ape. Sebab BM sayalah yang paling teruk sekali. Saya dapat P7 semasa SPM dan P8 semasa July paper (re-sit) Siapa boleh lawan dengan saya? Ada orang dapat F9?

Tunggu apa lagi? Cepatlah, tinggal tiga hari sahaja.

*signing off and singing Sudirman’s song*
Tanggal tiga puluh satu
Bulan lapan
Lima puluh tujuh
Merdeka, Merdeka
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Ei, ada cikgu kat sana tak? Berapa markah saya dapat? Boleh lulus tak?

11 Replies to “Mari kita berbelog!”

  1. habislah! fail lar kamu.

    tapi, bahasa kamu ok, gak. kira boleh tahan lar.

    bila lagi kita nak berblog dalam BM kalau bukan hari merdeka kan?

  2. Kakak Lilian,

    Hebat, sekurang-kurangnya kamu berani dan bersemangat utk memblog dalam Bahasa Melayu.

    Sebab inilah limpeh tabik sama lu.

  3. Yvy/S-Kay – Hahaha, we better get our BM terms correct or else nanti habis lah. On the real day, macam-macam ada.

    Grace – Notty girl, what are you doing up so late? Did you wake up and go to school? Have you washed your mom’s toilet? (been peeking around)

    SK – Telima kasik

    eyeris – I did not know you are so patriotik.

    jimmy – ya, pasti berjaya. Jom kita belog. (shit I keep typing belong)

Comments are closed.