Apasal lu tarak bolok lalam BM, nyonya?

Soli lah, kalian
Gua manyak boh-eng
Pagi-pagi baca paper

Gua sama gua mya laki
manyak lawak tengok itu

Sami Bulu cakap tokok
Sami Bulu kata itu highway

Bila jalan macam naik kuda

Sebab itu ada excuse

Mau kasi tender besar-besar

Lepas baca paper

Kita makan family lunch

Itu Scarlet ada set lunch

RM18++ dapat full course sama Haagen Dazs

Lepas itu beli Baskin Robbins

31%, Dua quart, dua pint

Lepas itu, gu pigi shopping

*siaran tergendela sebentar untuk pengumuman serius*

(Island Plaza has an exhibition on Merdeka. Very informative and makes one feel indebted to be Malaysians. BTW, there is a place where you can send your messages to the current PM. 😉 )

*Ok, kembali kepada normal 5xmom programme*
Itu Metrojaya Sales

Beli RM120, dapat RM20 baucer
Gua beli SKII, RM368, dapat RM60 baucer
Dapat RM60, kena pakai habis within today
Jalan sana-sini, gua tak ada barang mau beli

Last-last beli seluar dalam lelaki

Lelaki itu manyak leceh

Ada telor, ada burung tapi hor…

Ada tanga, micro, hi-cut, full cut, boxer, g-string
Aiyoyo, gua cakap sama suami

Aiyah, cincai beli lah, as long as itu

burung tarak terbang, as long as

saya punya RM60 vouchers semua dipakai

Tapi hor, itu laki memang leceh

One full day, gua spent shopping

So, itu sebab gua tarak masa mau bolok

dalam Bee Emm hari ini

Gua pun tarak senang

Mau podcast dalam Bee Emm

Minta maaf lah sebab gua ada hal

Malam ini gua kena baca Bible

Itu Moses punya pesanan

To make us a great nation

Follow the commands of the God of our fathers

So, gua manyak tension

Kena practice my lectoring

Tak boleh pway-pway dengan podcast

Must reflect and ask the Holy Spirit for guidance

So, cepat-cepat saya mau lari

Masak dinner, prepare everything

Pigi mandi, pigi make-up

Lepas itu gua kena pigi

Gereja bersama komuniti

Nyanyi lagu bersyukur kepada Tuhan

Nyanyi lagu Negaraku

Itu pasal, gua tarak bolok dalam BM.

:)  :)  🙂

14 Replies to “Apasal lu tarak bolok lalam BM, nyonya?”

  1. wah aunty, lu munya poo-easy manyak dasat aaa..wa, bacia munya bacia, ada sidikit tukujut sampai mau jatuh lali kelusi woo…lasib baik wa munya kelusi manyak kuwat woo..kalu tatak ka wa munya balakang tulang musti sudah pichia…

    apapun pun lu munya poo-easy manyak fanni, lasib baik wa munya gigi pasu tatak tebang kuluar woo..kalu tebang kuluar wa ini malam tatak makan nasi..

  2. ui anti, soli lah gua sudah lamak tarak taruh komen kat lu mia bolok.

    bisness sudah jalan, tarak manyak masa mau bolok. lagipun itu bolok blok jugak kana gua. kali kali gua mau tulis bolok, kali kali gua mia pala jali kosong.

    wokey la, itu aje untuk kali ini.

    oh ya, apa majiam tarak nampak itu wuching yang kali kali 1111oneoneonesatusatu pos komen kat sini mia?

  3. Sudah lama tidak bercakap dalam bahasa melayu dan apa lagi bertulis dalam bahasa melayu, jadi, maaflah jike simpulan bahasa dan cara bertulis adalah salah. Harap Ampun.

    Wah! MakCik Lilian, susah juga suami anda membeli seluar dalam lelaki, apa yang perlu tengok? Asal selesa sudah lah, bukan ada orang lain yang tengok, kecuali, anda dan dia dan jiran jiran apabila is digantung untuk dikeringkan selepas dicuci 😛 hahaha

    Okay, mahu kepeningan kepala sudah berkomen dalam bahasa melayu, jadi setakat ini sahaja

  4. Eee…saya ingat seluar dalam sebarang sudah ok lah, tak payah yang seksi-seksi. Orang tua sudah tak ada orang nak tengok, isteri sendiri pun tak mau, hanya tengok yang di dalam!! Tapi saya baca komen tadi…nampaknya ada orang tengok seluar dalam apabila gantung di luar tunggu kering! Jangan-jangan dia bayang apa yang bergantung di dalam!!!

  5. fuuuhhh.. dah habis baca baru tau bolok tu apa hahahaha… y so weird one? blog jadi bolok pulak. y dun we figure out the proper BM word for blog?

    blog = web log = log jaringan 😀

Comments are closed.