BM post – PC Fair

Hari ini saya pergi ke PC Fair di PISA. Kena bayaran RM2 untuk letak kereta. Kat luar sana kereta-kereta semua kena saman. Hoi, ini semua lorong belakang, tak boleh kasi chance kah? Kalau rajin sangat, pergi tangkap orang jahat lah.

PISA ada stadium dan kolam renang. Nehhhh…kolam renang yang tak mengikut ukuran Olimpik dan dah jadi gajah putih tuuuu….. Tau sajalah, orang ‘pandai’ buat kerja. Dah pakai duit rakyat berjuta-juta, ‘swimming is not according to Olympic size and become white elephant’.

OK, PC Fair ni macam PC Fair yang lain. Tapi yang paling geram ialah gerai TM Clickers, TM Net, TM maciam-maciam. Semua promoter sumbat brochure kat depan muka saya dan tanya, ‘EH, Auntie, nak pasang Steamyass?’

Pukimak hang, masa tanya Auntie bukan cakap Bahasa Inggeris, tapi, Hokkien lah, Mandarin lah, BM lah…..Cibai betul. Saya buat tak dengar lah. Apa auntie-auntie, tak pernah mati kah? Skali saya tulan, saya tulis blog, ‘Steamyass suxs max’, Steamyass jadi world famous on the www. Jangan main-main dengan 5xmom, world famous in SEO. Lagi mau tanya saya nak pasang internet. Ptui.

Saya ada enquire mengenai Steamyass 2mbps broadband. RM188 sebulan. Tak cukup lagi, saya tanya harga 4mbps. Hahhhhh…baru puas. Sekarang saya bayar RM88 sebulan untuk 1mbps tapi pakej baru cuma RM77. Kalau saya nak tukar, saya kena potong talian ini dan tunggu sebulan untuk tukar. Go to hell lah.

Celaka betul, apa pun tak jadi beli sebab harga tak murah. Sony Walkman yang saya nak beli harga sama jugak RM299. Creative Zen pun tak murah. Samsung 19″ monitor, biasa saja.

Jadi, buang masa pergi PC Fair. Masa nak keluar, Hospital Besar Pulau Pinang ada beri ‘Free Medical Check-up’. You kata gila tak? Masuk PC Fair, jalan pun tak boleh, kena molest by big belly old men, feel like wanna puke blood, somemore they ask, “M’am, do you want a free blood pressure check?” Go die lah, my blood wanna shoot through my head already after all the stresses and YOU GOT THE NERVE TO ASK ME IF I WANT A BLOOD PRESSURE CHECK?!?!?! Now, tell me how to go up to the highest level of the stadium ‘cos I wanna jump down and kill myself to spare me the agony of future PC Fairs.

Oh, hi ReeNee!!!! Nice to meet you. 🙂

15 Replies to “BM post – PC Fair”

  1. so chun can terserempak dengan u lagi..from such a crowded place!
    PC fair prices not low also, I just go there to see see only…air liur mengalir saja!

  2. auntyy… the rm77 offer is only for 24 months also.. i’d rather wait for maxis mobile broadband.. roughly about less than rm90, but with speeds 786kbps, max 1.5mbps.. better than screamyx.. =D

  3. banyak kereta tak da parking.. hingga park sampai rumah saya. .. sudah banyak kali PC fair menyebabkan jam bila saya nak balik rumah

  4. saya pun pii itu PeeSee Fair kat KL Convention Centre.

    Ramai sangat orang… Tapi, saya bertembung dengan banyak orang “hijau”.. itu MAKSSIIISS BroadBand-la. Dia orang sangat aggressive. Di mana mana pun dia ikut, macam itu Orang Kuning…

    Haiii.. Tapi kali ini, saya tak bershopping banyak. Banyak barang mahal, seperti itu LCD 17inci monitor. Saya beli kat April harga RM545, tapi pada hari itu, harga itu naik RM600++…

    Apa ni??? Kali ini PeeSee Fair tak begitu bagus… Harap PeeSee Fair lain kali bagi lebih diskaun lagi…

  5. thanks God saya tak jadi pergi PC fair hahahahaaaa
    We went to Mid Valley IT city PC fair a week b4….Boleh tawar menawar so save my money a lot yahooooo

Comments are closed.