Pada satu masa dahulu, sepasang suami-isteri sedang berceloteh semasa bersiar-siar dengan kereta.

Si isteri (si) – Eh, kamu ingat siapa nak menang? Empat-empat pun saya tak shiok wor. Tapi, untuk presiden, ok lah…itu keat la ada gaya sikit jugak lah.

Si suami (ss) – Presiden ok lah…..keat la nampak intelligent sikit. Tapi, itu 4 calon timbalan, adoi….semua pun tak boleh harap.

si – Dalam empat tu, cuma itu loktor simpan personal friend saja ada qualification wor. Yang lain tu….cheh…itu kachuak, saya harap dia kalah. Saya paling beh tahan sekali. Itu itek, pordah. Itu penang mali mia bola, kesian dia lah…Siapa mau support dia? Tarak orang kenal. Cuma tokong cina mia orang kenal dia.

ss – Phooi…kalau itu loktor menang, memang siasuey semua orang cina. This is call moral bankruptcy. Oi, lu pigi tulis lah.

si – HOI, saya tak mau lor. Nanti lu sindiri pi simpan personal friend, mana mau taruk muka saya lah? Bad karma, don’t want….. Tiu, choy…..I won’t comment because whatever or however I approach this, people will sure curse that you go find personal friend and I take my own medicine. Nay….I won’t comment at all.

Apabila si isteri sampai ke rumah, dia pun terus melayari Malaysiakini.

Dia terus lari keluar mencari si suami.

Si isteri melaung kepada si suami, “Yay…kachuak sudah kena pijak mati. Boh liao. Pochik. Finish.

Sekarang, semua lelaki cina sudah boleh simpan personal friend. It is legal. How? You got any personal friend? Can declare openly already. If you have, join their gang lah.”

Si suami, “Tiok boh tiok, what the hell…..”