Get Adobe Flash player


Zahid, oi, itu bukan budaya Cina lah! Itu budaya apek miang lah!

Pak Zahid oi…..janganlah meng-rojak-kan budaya Cina macam tu. Siapa yang ajar hang ni, noh? Bila pulak hang belajaq kat sekolah yang budaya Cina pakai baju seksi, gelek-mengelek kat pentas, nyanyi lagu, “Let’s get it started” Tapi…memang betul jugak lah. Ada dua patah lirik yang berbunyi macam ini…

Get started
Get stupid

Ni lah, bila BN get started, memang get stupid. Ada pula cara nak menarik pengundi pakai taktik macam ni. Ish! Yang aku tau….gadis seksi nyanyi lagu ‘ker tai’ (concert) ni, memang sesuai untuk hantu-hantu lapar masa bulan tujuh yang kita panggil Hungry Ghost Festival.

Jadi Pak Zahid oi, janganlah buat malu orang Cina, jatuh maruah kami ni. Gadis seksi macam ni cuma untuk menarik ahpek miang yang air liur meleleh tu saja. Anak-anak muda kalau nak tengok gadis seksi, tengok kat club, tak payah pi angkat bola, buat susah saja.

Ish, what a misinformed minister who claimed that these are Chinese culture. What an insult! Don’t try to rub shit on Chinese culture when your MCA or whoever is the organiser had screwed up. Hormat kepala hotak lah!

P/S : Nasib baik aku tak pi Bukit Gantang cover ceramah. Nasib baik aku pi Bukit Selambau. Kalau tidak…nanti silap-silap, aku ambik microphone besi yang berat tu, aku hantuk kepala.




20 Responses to “Zahid, oi, itu bukan budaya Cina lah! Itu budaya apek miang lah!”

  1. here here!
    Not all chinese are like MCA or Chua Soi Lek ­čśŤ

  2. egghead – Hahahaha, betul jugak. No wonder Zahid, who is the Min. in charge of religious affairs, got the wrong perception lah.

  3. Haha..aku gelaklah bila baca blog u lilian. Bahasa kau memang “jambu”. ada unsur kelakau hahaha ­čÖé

  4. am disgusted.

  5. Hey!!! Thats an insult to the chinese community lah!! I’m not chinese..! But my hubby is..So far my MIL, Auntiesssss and saudara-mara semua pakai baju yang bersopan-santun…tarak yang terkinja-kinja atas pentas macam tu!! Ignorant betul itu mamat!!!!!

  6. kadusmama – He is going to get it from both sides. DAP will say he insults Chinese, Muslims will say he insults Islam. Go read the comments on Youtube. Some of them are so funny.

  7. eveleen – I think every Chinese should ‘cos he is supposed to be a well-learned person and he is supposed to know this simple thing.

    Amar – Kita orang dah belajar sebelas tahun punya BM tau? Hahaha

  8. Like that call chinese culture ar?? Kanasai

  9. I wonder what they learn in school???

    choonie┬┤s last blog post..Ching Ming Festival, ???

  10. I read all the comments (Some are really harsh!! hahahaaa).and I’m sure that fella sure will kena from both Malay and Chinese too…he obviously use his knee when he uttered that!!

    kaDusMama┬┤s last blog post..I was fooled again this year!!!! Celaka!!!!

  11. We all are not like Sia Chua Soi Lek, ok!

    Bryan┬┤s last blog post..iPhone Hits Malaysia, A Little Too Late & Why It Would Fail.

  12. Bryan – I wish I can see the face of the Chinese man who said in the background that they do this to menarik minat pengundi. I tell you, if I am one of the people there, I sure kutuk him terang-terang.

  13. err… since i can post on old post (http://www.chanlilian.net/2008/03/02/httpwwwwarkahuntukpmcommy-warkah-untuk-pm/)

    today passed by Federal highway, somewhere before Midvalley, the big billboard of WarkahUntukPM.com.my still there with so huge and so classy lighting, but when i trying to go into the website is a 404 to me, does it still works there?

    does the departure of Abdullah as PM signifies the policies of listening to the people as his luggage to Puncak Baru retirement life?

  14. what to do…MCA…ying sui sai….

  15. Is this what he thinks chinese culture is? What an insult!

  16. Itu Pak Zahid punya lagu tema la …. tau tak??

    Let’s get RETARDED!!!

    OMG what a retard!!

  17. of all, this truly bites the cherry…

  18. The Chinese has very long civilisation & culture, no need to get so upset over the comments from a sakai.

  19. I agreed with ChanLiLian. UMNO is always making nonsense whenever any by-election coming. No point he formed BN and caused now the MCA and Gerakan nothing to say out!

    UMNO always fight for their Ketuanan Melayu, how to get our country into international? Said want to democratic but still use skill to grab back the Perak state government.

    Nowadays international were laughing at us, Malaysia. What they think are, Politics in Malaysia are horrible!

    GenYong┬┤s last blog post..School Dimissed

  20. acccept what we have now …for cina masyarakat ada yang kaya raya ada yg miskin….for india ada kaya ada yg miskin…melayu ada yg kaya ada yg miskin…..kami warga kadazandusun..berfikiran …walaupun ada yg perkara tak puas kami berdoa kepada TUHAN supaya umat2 di bumi malaysia dapat berfikir supaya malaysia adalah nagara yg aman di mata dunia….keindahaan,keseronokan,kejahatan,antam mengentam sesama manusia yg mkn nasi tiada yg mkn batu ok….renung kan…HANYA SEMENTARA SAJA …hebat mcm mana….ia akan pergi jua ..insaf lah wahai manusia yg selalu iri hati,iri kaya,tak puas hati…mari lah sama2 sokong siapa saja kerajaan…cukup lah e tu….tiada manusia yg sempurna ….Renung renung kan lah kalau Bijak fikir..jgn pintar tapi kepintaran entah di mana…… Tuhan memberkati….smua rakyat Malaysia…Aman malaysia.